Bij de ingang

Wat verwacht u van vanmiddag?

Bij binnenkomst vragen we enkele bezoekers wat ze hier brengt en wat ze van het kennisfestival verwachten.

Ik ben hier vanwege de imagocampagne die op dit moment in ontwikkeling is over werken in het onderwijs. Een middag als deze is erg goed geschikt om te kijken wat er overal speelt. Hoe iedereen omgaat met zoiets als het lerarentekort, maar ook om eens te zien hoe de verschillende partijen er tegenaan kijken.

Niels Lange
communicatieadviseur bij OCW

Ik kom ervaringen ophalen over zij-instromers. Voor zowel de zij-instromers, als de leerlingen, als het bestuur. Ik merk echt dat het twee kanten kan opgaan: bij de ene school loopt het helemaal mis en bij de andere school zijn ze juist erg enthousiast. Volgens mij heeft dat te maken met of zij-instromers wel of niet een periode bovenformatief worden aangesteld. In theorie zou een zij-instromer zo voor de klas kunnen staan, maar in de praktijk blijkt een inwerkperiode toch echt goed te werken. Vandaag kom ik kijken welke ervaringen er nog meer zijn.

Hanneke Westening
stafmedewerker P&O bij SKOVV te Ede

Ik ben vandaag echt op zoek naar innovatieve ideeën die de samenwerking tussen de losse partijen bevorderen. Ook wat betreft de regionale werkvelden, want Brabant is anders dan bijvoorbeeld de Randstad. Of we misschien ook kunnen kijken naar samenwerkingen met andere partners als kunstenaars of gymdocenten. Hoe kun je zoiets anders organiseren? Wat vraagt zo’n samenwerking van de professionals op de werkvloer?

Constance Janssen
directeur Loopbaan- en Expertisecentrum Phoenix bij INOS
Voeg toe aan selectie